torsdag den 1. september 2011

Ny gæsteskribent: Lene Alexander

Det er en stor ære, at få lov at skrive et par indlæg til denne blog om det som jeg brænder for, når vi snakker handicap og seksualitet.

Jeg er mor til en multihandicappet dreng der godt nok lige nu kun er 8 år, men jeg ved at han en dag vil have et seksualliv. Som sexolog og som mor er det i hvert fald mit ønske, at han får det derfor må omgivelserne give ham den støtte og hjælp som han har brug for. Alle mennesker med et handicap har ret til et sexliv og vi som støttepersoner, pædagoger, lærer og lign. skal uddannes så vi er klædt på til at hjælpe og støtte i det omfang der er behov for.

Alle mennesker har en seksualitet. Når vi ligger som fostre i vores moders mave har vi en seksualitet. Når vi bliver født og kommer til verden har vi en seksualitet. Seksualitet er noget der ligger dybt i vores krop, det er en energi vi som mennesker kan arbejde med bevidst for at få vækket, eller den kan ligge i dvale i vores krop og først dukke op med fuld skure når vi nærmer os puberteten.

Altså er det en vigtig del af det, at være menneske. At have et sundt og godt forhold til sig selv og til sin krop er seksualitet. Nærvær, intimitet og berøring er seksualitet. Onani, kærester, sexlegetøj er seksualitet.

I mange tilfælde bliver seksualitet forbundet med noget negativt, pornoindustrien, prostitution, overgreb, krænkelse, overskridelse af grænser. Jeg ved at seksualitet også rummer disse sider, men lad os prøve at få drejet det over på nydelse, glæde, kærlighed, samhørighed og sundhed i livet. Lad os få det drejet over på aktiv, sund levevis som en naturlig del af det gode sunde liv såvel som sund kost, motion og søvn er vigtigt.. Lad os hjælpe handicappede med at få et sådan liv, også et sundt seksualliv.

Derfor skal vi alle råbe op om vores behov, råbe op om hvad vi har brug for, råbe op om at det er vigtigt at have en seksualpolitik på skoler, institutioner, bosteder så vi signalere, at vi ikke er bange for at tage samtalen omkring dette felt, fordi det er en naturlig del af det at være menneske.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar