torsdag den 15. september 2011

Kend din krop


Af gæsteskribent Lene Alexander.

I en sund seksualitet er det vigtigt, at kende sin egen krop. Kende dens signaler og lytte til dem. Min erfaring er, at rigtig mange mennesker ikke lytter til kroppen eller ikke handler på signalerne den sender.

Som ung og handicappet er jeg klar over, at du har endnu flere udfordringer i forhold til din krop. Derfor mener jeg, at det mentale i at acceptere sin krop, som den nu engang er, er en vigtig mission – her er nogle enkle refleksioner som kan hjælpe dig i den rigtige retning.

Dine tanker

Dine tanker påvirker dit sind og hele din krop. Har du positive tanker om dig selv og din krop eller har du overvejene negative tanker. Hvis de er negative så stop dem, det kan du gøre bevidst ved at tage valget.

Dine vaner
Rigtig tit gør vi mennesker ting af vane og pr. automatik. Hvilke vaner har du og er de sunde og gode for dig? Har du for vane at springe måltider over? Har du for vane at glemme at dyrke motion? Har du for vane at glemme at lytte til din krop? Hvis du lytter til kroppens signaler gør du så det den beder dig om?

Dine handlinger
Er der overensstemmelse imellem dine tanker og handlinger. Tænker du nu vil jeg behandle mig selv godt, men alligevel køber du slik, som du ved ikke er godt for dig. Alligevel får du ikke den mængde af søvn som er godt for din krop. Alligevel tager du ikke den pause kroppen kræver for at du ikke bliver stresset.

Sund seksualitet
Hvor godt kender du dig selv og din egen seksualitet? Sørger du for at onaner da det er godt for dig og din krop? Hvis du ikke kan selv, har du så snakket med en der kan guide dig eller som kan støtte dig i at få gang i samtalen omkring din egen seksualitet. Det er lige så vigtigt at få din sunde seksualitet med i dit liv som det er vigtigt at få mad, drikke og søvn nok.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar