fredag den 17. juni 2011

Alle har en seksualitet - handicap eller ej.

Ingenbarrierer har fået endnu en gæsteskribent til at skrive på bloggen. Denne gang er det Sexolog Mette Justsen, som skriver om handicap og parforhold.

Alle bliver født med en seksualitet, også os der har et handicap. Desværre er det ikke alle, der ser mennesker med handicap som seksuelle væsner. Derfor kan det ofte være noget af en udfordring at finde kærligheden, når man har et handicap.

Af en eller anden grund har jeg mødt en del, der ikke tror, at der kan være en fremtid med en, der har et handicap. Lige som hos alle andre par er det personligheden, der er altafgørende, når to mennesker tiltrækkes af hinanden og skal bygge fundamentet for deres forhold.

Først og fremmest skal du finde ud af, hvem du er og hvad du kan tilbyde en partner, samt hvad du forventer at få til gengæld. F.eks. taler jeg aldrig om handicappede, men om mennesker der har et handicap. Hvis du omtaler dig selv eller bliver omtalt som den handicappede, kan det hurtigt gå hen og blive din identitet og med mindre du møder en med fetich for et handicap, er det ikke dit handicap du scorer med.

I stedet mener jeg, at et handicap er noget du altid vil have med dig lidt lige som et par briller, men det er forhåbentlig ikke, alt hvad du kan tilbyde og skal derfor heller ikke gå hen og blive hele din identitet.

Mht. hvad du kan tilbyde og hvad du vil have til gengæld, så vil jeg her forklare de 5 kærlighedssprog. Ros og anerkendelse, tjenester, gaver, fysisk kontakt og tid sammen er 5 ting vi alle, i større eller mindre grad, har brug for og bliver glade for at få, men et af disse sprog tiltaler og tænder os mest og vil derfor være dit kærlighedssprog.

Hvis dit kærlighedssprog f. eks. er fysisk kontakt, nytter det ikke noget, at du er sammen med en, der ikke kan give dig fysisk kontakt. Derfor holder det ikke altid, at mennesker med handicap forventes at være sammen med andre, der har et handicap. Der er en naturlig grænse for, hvor meget fysisk kontakt 2, der har et omfattende fysisk handicap, kan give hinanden. Det er derfor vigtigt, at du ved hvad du kan tilbyde og hvad du forventer at få til gengæld.

Hvis du ikke holder dig tilbage og lader dig begrænse af dit handicap, men i stedet lader din personlighed stråle igennem, er det muligt at score en, der ikke har et handicap. Det er også muligt, selv hvis din partners kærlighedssprog er fysisk kontakt. Her gælder det bare om at sige, hvad vi gerne vil gøre og det skulle vist ikke være så fremmed for de fleste af os med et handicap.

Der er mange fordomme mod mennesker med handicap og er du i et forhold, bliver der ikke færre af dem. F.eks. er det godt, at du har en, der kan tage sig af dig og nysgerrige sjæle udspørger gerne din partner, da de ikke tør at spørge dig. Det sværeste er altså nødvendigvis ikke at finde kærligheden, men at stå fast ved sit valg og ikke lade sig påvirke af andres mening. Det er derfor yderst vigtigt, at man finder en partner, der også kan abstrahere fra fordommene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar