mandag den 22. august 2011

Få hjælp af en seksualvejleder

Arbejder du med personer med funktionsnedsættelse, og har du længe tænkt på, at I skal have gjort noget ved det der ”seksualitet”, men du ved ikke hvordan I kommer i gang?

Har du tænkt på, at en af brugerne har en bekymrende adfærd, som muligvis kan skyldes seksuelle frustrationer, men ved ikke hvordan I skal håndtere det?

Er der af og til uenigheder i personalegruppen om, hvordan I bedst hjælper brugerne med at få det meste ud af deres seksualitet?

Hvis du kan nikke genkendende til nogle af ovenstående eksempler, kan det være I har brug for hjælp af en seksualvejleder. En seksualvejleder kan hjælpe med stort set alle områder, der drejer sig om seksualitet og funktionsnedsættelse. Det, en seksualvejleder kan hjælpe med er f.eks:

- Individuel seksualvejledning eller -oplæring til en bruger

- Kærestekurser for grupper af brugere

- Vejledning og supervision af personalet om seksualitet

- Temadage om seksualitet for hele personalegrupper eller pårørende

- Hjælp til at lave en seksualpolitik

Hvis du ønsker hjælp fra en seksualvejleder, kan du kontakte seksualvejlederforeningen, som organiserer seksualvejlederne i Danmark. De kan videreformidle din henvendelse til en erfaren seksualvejleder i dit lokalområde. Se seksualvejlederforeningen.dk/struktur/side2.htm

Der findes i dag to måder at uddanne sig til seksualvejleder:

Seksualvejlederuddannelsen og University College Lillebælt – diplom i seksualvejledning

Ingen kommentarer:

Send en kommentar