mandag den 11. april 2011

Temaaften skabte varme kinder og ivrig debat

”Jeg vil helst have en kæreste uden et handicap?” ”En hjælper bør kunne assistere en person med handicap i seksuelle situationer, eksempelvis hjælpe personen tilrette til samleje eller påsætte kondom eller pessar”? Og ”personer med handicap bør få økonomisk støtte til at købe seksuelle hjælpemidler?”. Dette var blot et udsnit af de spørgsmål, som blev stillet til aftenens debat og der var mange forskellige holdninger til emnet.
Projekt Seksualpolitik på specialskoler havde lagt an til en aften med varme kinder og ivrige debatter, da SUMHs medlemsorganisationer og andre interesserede blev inviteret til temaaften om unge, handicap og seksualitet. Mange interesserede var mødt op. Alt fra unge med handicap, kærester til personer med handicap og fagfolk var mødt op til en aften om unge med handicap og seksualitet.

Isabella Leandri-Hansen var én af de deltagere, som var mødt op til aftenen og vi spurgte hende om, hvad hun fik ud af aftenen.
"Der blev diskuteret meget livligt og om mange gode emner. Der var både enighed og uenighed, men hvad jeg tog med mig og hvad jeg meget gerne vil understrege er, at unge, med eller uden handicap, har følelser; følelsmæssige og seksuelle. Begge skal have mulighed for at udfolde sig sundt og ikke blive gemt af vejen eller fornægtet. Derfor er dette projekt vigtig, især for de unge, som går på specialskolerne, men også generelt for unge i og undenfor SUMH. Selvom sex kan være et svært emne at tale om, så tror jeg personligt, at det er vigtigt for at afmystificere samt vise, at unge med handicap har samme følelser og lyster som andre."

Formålet med aftenen var at skabe mere fokus på unge med handicap og seksualitet. Emnet kan være svært at tale om, derfor startede aftenen blidt med en introduktion til projekt Seksualpolitik på specialskoler for dernæst at få diskuteret nogle af de svære emner.

Debatten gav inspiration til projekt Seksualpolitik på specialskoler, men formålet var i lige så høj grad at få unge med handicap til at sætte mere fokus på dette, til tider, tabuiserede emne og sørge for at gå forrest i kampen for unge med handicaps ret til et seksualliv. Vi håber, at de blev inspireret til at arbejde videre med dette.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar