onsdag den 11. juli 2012

Hvad kan en Sexolog?

IngenBarrierer har modtaget et nyt blogindlæg fra sexolog Mette Justsen. Denne gang sætter Mette fokus på, hvad man kan benytte en sexolog til.

Skrevet af Sexolog Mette Justsen

Som Sexolog arbejder jeg med din personlighed. Har man et handicap, kan livet godt byde på en masse udfordringer og problemer, der skal løses her og nu. Her er det vigtigt at tro på sig selv og have overskud til hvad livet byder dig.


Har du et godt selvværd, er du straks mere tiltrækkende og det er derfor vigtigt, at du ved hvem du er, hvilke ønsker du har for fremtiden og hvilke behov du har. Er du single, er det nemmere at finde den kæreste du ønsker, hvis du har et godt selvværd og hvis du er i et forhold, vil et godt selvværd gøre det nemmere at bevare gnisten i forholdet.


Er du i et forhold, er det vigtigt, at bevare gnisten og pleje forholdet, men det er også vigtigt, at du bevarer dig selv i forholdet. Ved hjælp af f.eks. de 5 kærlighedssprog og de forskellige tilknytningsmønstre kan en Sexolog hjælpe et par med at forstå hinanden bedre og dermed kunne kommunikere bedre sammen, så begge parter i et forhold får opfyldt deres ønsker og behov.


Mange Sexologer arbejder bl.a. med, at du og din kæreste, hvis I kommer til parterapi, lærer:


· At vise, hvad du føler uden at såre andre.

· Hvordan du kan få dine ønsker og behov opfyldt.

· At genopdage gnisten og forbedre sexlivet.

· At værdsætte og elske dig selv.

· Hvilket tilknytningsmønster du har og hvilken betydning det har for dit forhold.

· Dit kærlighedssprog at kende.

· Hvordan det bliver nemmere at kommunikere og forstå hinanden, når du taler åbent om tingene.

· Hvordan konflikterne løses på en hensigtsmæssig måde.


Du kan selvfølgelig også komme til individuel terapi hos en Sexolog og udover de gevinster, jeg har beskrevet ovenover, kan du her få hjælp til at komme helskindet videre efter et forhold eller råd om, hvad du praktisk skal gøre for at score.

Vi er mange Sexologer i Danmark med hvert vores speciale. Da jeg har Muskelsvind, er mit speciale fysiske handicap og udover at du kan komme til individuel- eller parterapi, holder jeg også foredrag og seksualundervisning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar