torsdag den 31. januar 2013

Så er det tid til sex-uge


Så er der ikke lang tid til – tid til uge 6 og ugen, hvor der er sex på skemaet! I næste uge vil mere end 200.000 elever i Folkeskolen og knap 15.000 elever på ungdomsuddannelserne have seksualitet og alt det, der knytter sig til dette, på skoleskemaet.

Hvert år i uge 6 afholder Sex & Samfund den årlige kampagne, hvor børn og unge i en hel uge har fokus på seksualitet, krop, samliv og boformer. Alle folkeskoler og ungdomsuddannelser kan tilmelde sig kampagnen.

Årets tema stiller skarpt på den betydning, som familien har for børn og unge, og på den mangfoldighed af familieformer, som børn og unge oplever i deres egne liv, blandt venner, i skolen og gennem medier og litteratur i dag. På ungdomsuddannelserne handler Uge Sex bl.a. om at kende sine seksuelle rettigheder. Det betyder fx, at man har ret til at sige nej, hvis noget ikke føles rart - eller ja, hvis der er noget, man har lyst til. Og det handler også om at respektere andres grænser.

Har du lyst til at være med?

Hvis du har lyst til at være med i uge sex-kampagnen, så kan du tilmelde dig her. Herefter vil du modtage undervisningsmaterialet per e-mail og kan selv printe ud efter behov. Materialerne er rettet mod hhv. 2.-3. klasse, 4.-6. klasse, 7.-9. klasse, 10. klasse, gymnasiale uddannelser og erhvervsrettede uddannelser. Du kan selv bestemme, hvordan du ønsker at bruge materialet – og hvor mange timer du afsætter.

Læs mere om kampagnen her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar