mandag den 7. november 2011

Det hele menneske.

Skrevet af Sexolog Mette Justsen
For at finde og score en kæreste, skal man først være i balance med sig selv. Her mener jeg ikke kun, at du skal have accepteret dit handicap, så du bl.a. ved, hvad du kan tilbyde en mulig kæreste eller at du skal vide, hvad der tænder dig.

Du skal også have styr på din selvtillid, din udstråling og din personlighed. Som Sexolog kan jeg hjælpe til med at udvikle din personlighed, så du får en større selvtillid og en bedre udstråling, men lever du usundt, er det oftest svært at finde sig selv tiltrækkende og så er det ikke nok udelukkende at arbejde med ens personlighed.

Man er nødt til at tage fat i årsagen til, at man har en trist personlighed, en lav selvtillid og en dårlig udstråling. Det kan som sagt skyldes en usund livsstil og her kan jeg også hjælpe til, da jeg også er Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed.

Det modsatte, hvor man har en usund livsstil, fordi man har en lav selvtillid, forekommer selvfølgelig også og det er derfor vigtigt, at man tager hånd om hele mennesket og alle aspekter i ens liv.

Er man et sundt menneske hele vejen igennem, vil det uden tvivl være nemmere at finde kærligheden. Hvis du finder dig selv tiltrækkende, er der helt sikkert også andre, der vil finde dig tiltrækkende og det er om ikke andet mest tiltalende med en sprudlende personlighed, en stor selvtillid og en positiv udstråling.

Har du f.eks. lagt mærke til, hvad der sker, når du smiler til de forbipasserende på din vej. Højst sandsynligt smiler de tilbage og selvom de ikke lige har kærestepotentiale, giver et smil en rar fornemmelse og et smil er derfor også med til at styrke dit selvværd.

Du er også nødt til at være opmærksom på, hvordan du ser ud. Som du sikkert har hørt før, er det ikke udseendet der tæller, men personligheden. Det skal dog tages med et gran salt, for hvis du ikke sørger for at børste tænder, gå i bad og være klædt i rent og matchende tøj er du ikke ligefrem tiltrækkende for en mulig kæreste og så kan det faktisk være lige meget, om du har et handicap eller ej.

Hvis du er ligeglad med, hvordan du ser ud, kan det selvfølgelig skyldes, at du savner en kæreste og derfor har et lavt selvværd, så du ikke har lyst til at gøre noget ud af dig selv. Gør du ikke noget ud af dig selv, bliver det som sagt sværere at finde en kæreste og dit selvværd forbliver lavt.

Du skal passe på ikke at havne i den onde cirkel, hvor dit lave selvværd fylder for meget og dermed forhindrer dig i at få en kæreste. I stedet må du gøre noget ved det, du kan gøre noget ved og det er dig selv, så skal kærligheden nok komme bagefter.

2 kommentarer:

  1. Det var dog den værste omgang lommepsykologi - det mindede allermest om, at klummeskribenten har Googlet emnet og sammensat et indlæg ved at klippe i forskellige sider på nettet. Jeg synes indlægget var "common sence" og aldeles unuanceret. Jeg synes at de skildrede udfordinger ikke afskiller sig fra de udfordringer somm ikke-handicappede har. Jeg sidder tilbage med følelsen af, at jeg ikke lærte noget af indlægget eller fik nogle konkrete redskaber til, hvordan man som handicappede kan arbejde med sig selv, så man kunne blive bevidst om, hvad man har at tilbyde en evt partner. Til sidst virker det helt malplaceret, at skribenten kommer med gode råd til, hvordan man kan få en kæreste, når selv har været single i mange mange år

    SvarSlet
  2. Det er tydeligt at se, at du ikke har læst mine tidligere indlæg.
    Hvis du gerne vil have redskaber til at arbejde med dig selv, er du velkommen til en konsultation, men først og fremmest skal du stoppe med at se dig selv som speciel. Hvis du placerer dig i handicap-boksen/offerrollen finder du ikke en kæreste. Jeg hjælper dig gerne med at arbejde med dit grundsyn og din leveregel. Udfordringerne for os med handicap er ikke så meget anderledes fra andres!
    Mht. hvor længe jeg har været single, så er det fuldstændig irrelevant og jeg går ikke ind i en dialog af så personlig karakter med en anonym kommentator.

    SvarSlet